www.stoklasa.hu
Stoklasa Rövidáru - nagykereskedés
Průmyslová 13, 747 23 Bolatice
tel: 553 677 777, email: eshop@stoklasa.hu

Rólunk

A Stoklasa textilní galanterie sro piacvezető a textil rövidáru kis- és nagykereskedelmi értékesítésében. Európa-szerte e-shopon keresztül értékesítünk, Csehországban kőbolt-hálózatot is működtetünk.


Az ügyfelek minket értékelnek a legjobban

Szállítási gyorsasság
Széleskörű
Vevőszolgálat

Hogy kezdődött az egész

Aranygombbal kezdődött. Gombbal, mely 1990 előtt Csehországban mindig keresett áru volt, A kezdetekre ma mosolyogva emlékszik vissza a STOKLASA társaság tulajdonosa, Leo Stoklasa mérnök, aki feleségével alapította a rövidáru nagyraktárat, melybe Csehszlovákiából és Lengyelországból biztosították az árut:

„A feleségem a BURDA magaziból szeretett volna ruhát varratni, de arany gombokat sehol sem lehetett kapni. Lengyelországba kellett mennünk, hogy megszerezzük. Ott nemcsak gombokat találtunk, hanem cérnákat, válltöméseket és egyéb áru, melyet idehaza akkor nem találtunk. Innen született az ötlet majd a vállalkozás.“

A sikeres vállalkozó ma a szülői ház első emeletén emlékszik vissza a kezdetekre. A külföldről való árubehozatal abban az időben nem volt megszokott, épp ezért újdonság volt a vásárlók számára. Szükség volt egy áruval megpakolt autóra, mellyel körbejártuk az üzleteket, mert másképp nem ment. Munkatársaink bejárták egész Csehországot és Szlovákiát.

„Néhány évvel ezelőtt termékeink 90 %-ág még autóval szállítottuk mindenhova, jártunk Lengyelországba és Magyarorszára is. Időigényes és embertpróbáló időszak volt ez, egyben költséges is. Szerencsére idejében érkezett hozzánk az internet.“

 

Az internet mindent megváltoztatott

Az első online rendelés az e-shopon keresztül 2006. február 26-án történt, és az értékesítés a lakossági vásárlókra is kiterjedt. Ma a forgalom több mint nyolcvan százaléka az interneten keresztül bonyolódik.

2006 Csehország 2008 Magyarország
2008 Szlovákia 2016 Románia
2008 Anglia 2021 Franciaország
2008 Németország 2022 Olaszország
2008 Lengyelország 2022 Spanyolország

Forgalmunk több mint nyolcvan százaléka ma az interneten keresztül valósul meg. Míg a kezdetekben az üzlet felét a behozatal alkotta, másik fele volt csak a kivitel, ma már igyekszünk minél több árut exportálni. „Az Európai Unió híve vagyok. Megszűntek a határok és ez a kereskedelemnek sokban segített. Valamikor két – három alkalmazottal kezdtünk, mára már 279 alkalmazottunk van. Forgalmunk pedig a 2021-es évben elérte tisztán a kb. 480 millió koronát“ – büszkélkedik vállalkozásával Leo Stoklasa.

A Stoklas e-shopja alapításának 16. évfordulójára új kabalát kapott Leon néven, aki időnként bekukkant majd hozzátok.


A Stoklasa számokban

10 nyelv

Az e-shop működtetési nyelvei: angol, cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz,  román, spanyol, szlovák.

16 üzletház

Ennyi Stoklasa üzletben válogathatnak az áruinkból vagy az e-shopon keresztül rendelhetnek árut. Megtalálnak bennünket Brünnben, Olomoucon, Opaván, Ostraván, Prágában és Zlínben.

98% elégedettség

A Heurékán levő több mint 16 000 recenziónak köszönhetően e-shopunk ilyen értékelésnek örvendhet, valamint rendelkezhetünk a Vásárlói értékelés certifikáttal.

279 alkalmazott

Vállalatunkban jelenleg ennyi alkalmazott dolgozik.

23 000 tétel

Jelenleg raktárunkban több mint ezer áru található különböző variációkban.

284 820 megrendelés

Ennyi megrendelésünk volt a 2021-es évben.

Az emberek fontos részei

A cég feje és lelke az alapítói - vezérigazgató, Ing. Leo Stoklasa és Alice Stoklasová kreatív igazgató. A cég több mint 250 munkatársa gondoskodik a cég működéséről és az ügyfelek elégedettségéről. Örülünk a sok pozitív vásárlói reakciónak és a számos díjnak, amelyeket a cég története során kaptunk.

 

Modern raktár és gyors szállítás

2018-ban egy zöld réten egy nagy automatizált raktárházat építettünk fel. Több mint 40 ezer tételt költöztettünk, mely igényes logisztikai művelet volt. Az új raktározási rendszer jobb áttekintést és könnyebb elérhetőséget biztosít vásárlóink számára, további szállítási lehetőségeket is létrehoztunk, így felgyorsult a kézbesítés is. A szép új környezet motiváló munkatársaink számára is. 2021-ben az új logisztikai központnak köszönhetően közel 285 000 megrendelést dolgoztunk fel és küldtünk el.
Jaké výhody a změny nový sklad přináší?


2020-ban ünnepeltük a cég 30 éves fennállását. Azt is láthatja, hogyan bővült az új raktár.

Számos díjat nyertünk


Cseh 100 legjobb

Az év Vodafone cége 2018

Minősített APEK üzlet

Heureka az ügyfelek által ellenőrzött


 

Mindennapos inspiráció

Sokszor nehéz eldönteni, hogy egyes dolgok mire használhatók. Ezért készítünk Önöknek inspirációs fényképeket ötletekkel és útmutatókkal. Részletes lépésről-lépésre használati utasítást is készítünk. Naponta számtalan ötletet kínálunk a szociális hálókon keresztül is: FacebookInstagramPinterest, ahol figyelemmel követhetnek bennünket.

Keress ihletet

Kövessen minket a közösségi hálózatokon

Segítünk és támogatunk

Arra törekszünk, hogy társadalmilag felelős cég legyünk, és hosszú távú együttműködésünk van több védett műhellyel. Különféle tevékenységet is támogatunk a környékünkön - akár anyagi hozzájárulással, akár tárgyi ajándékkal.

 

16 kőüzletház

Ha jobban szeretik a klasszikus vásárlási lehetőséget, látogassák meg üzletházainkat.

 

karty karty karty PayU
Facebook Pinterest Instagram
© Stoklasa textilní galanterie s.r.o. 2022.