Cég, társaság, egyéni vállalkozó, állami intézmény, vagy iskola, és szeretne Nagyker Áron vásárolni? Regisztrálj most
www.stoklasa.hu
Stoklasa Rövidáru - nagykereskedés
Průmyslová 13, 747 23 Bolatice
tel: 228 229 395, email: eshop@stoklasa.hu

Nemezelés

3.10.2019 | | Megtekintve 6769x
Tekintsenek bele a nemezelés világába. Fantasztikus technika. Bemutatjuk a nemezelés fajtáit és sok-sok ötletet kínálunk.

 

 szerek készíthetők belőle. További alapanyag a dekorciós filc, melyet scrapbookinghoz használhatunk. Mivel jól festhető, ezért a gyapjú nagyon kedvelt képek és tapiszéria készítésénél is.  

 

 

  

  

 

A nemezelés elve a gyapjúszálak összebogozása mechanikus úton (nyomással, dörzsöléssel, nemezelő tűvel) vagy meleg vízzel és szappannal. 

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

A NEMEZELÉS FAJTÁI

 

1) VIZES NEMEZELÉS

A gyapjút be kell mártani (legjobb váltogatva meleg majd hideg vízbe), szappanozni és kéz között dörzsölni. A víz, magasabb hőfok és a dörzsölés segíti a szálak egymásba bogozódását. 

TANÁCS!

Ha "repedés" keletkezik és a gyapjúlabda szétesik, újra szappanozzák be a kezünket és a repedést simítsuk el. Ha ez sem segít, csomagoljuk be a gyapjúlabdát egy vékony réteg gyapjúval és szappanozzuk át. 

FIGYELEM!

A gyapjút tépjük, széthúzzuk, sohasem nyírjuk ollóval! Az elnyírt végek foszlanak és nem lehet őket nemezelni, összebogozni. 

 

2) SZÁRAZ NEMEZELÉS

A gyapjúszálakat speciális nemezelőtű segítségével bogozzuk össze. A tűn apró bevágások vannak, melyekbe beleakad a gyapjúszál. Ezzel a technikával készíthetnek brossokat, képeket, babákat, állatkákat. 

TANÁCS!

A tűt úgy tartuk a kezünkben, mint a tollat, a mutatóujjunkat  a tű felső meghajtott részére helyezzük. Az alapba szurkálunk, fontos, hogy a tűt azonos szögben húzzuk kifelé. mint ahogy beszúrtuk, mert ellenkező esetben elhajolhat és eltörhet. 

 

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

ÖLTETEK

Minden kép egy további információkat takar, csak rá kell kattintani. 

 

  

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

 

Kiválóan használható a filc Quiet book készítésére. Gyermekek számára készült foglalkoztató varrott könyvről van szó. Fejleszti a gyerekek képzelőerejét, finommotorikáját, kézügyességét. Az egyes elemeket kinyírhatják filclapból vagy használhatnak már kész filcelemeket is - betűket, számokat, virágokat, napocskákat, füvet, leveleket, szivárványt, kerítést, négyágú lóherét és sok mást.

 

 

  

        

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

FÉNYKÉPES ÚTMUTATÓ

varrott könyv készítésére

(a teljes leírásért kattintson a képre)

 

  

Diszkúzió:

Hozzászólásokat csak bejelentkezett felhasználók rakhatnak be.
karty karty karty PayU
Facebook Pinterest Instagram
© Stoklasa textilní galanterie s.r.o. 2024.