Az e-shop működése nem függ össze a koronavírussal. A megrendeléseket folyamtosan intézzük, a szállítási idő 3-5 napra hosszabbodhat. Köszönjük a megértést.
www.stoklasa.hu
Stoklasa Rövidáru - nagykereskedés
Průmyslová 13, 747 23 Bolatice
tel: 553 677 777, email: eshop@stoklasa.hu

Mindent a cipzárakról

25.4.2019 | | Megtekintve 3501x
Leggyakrabban ruhákba, táskákba, sátrakba használják. Milyen típusú cipzárakat ismerünk, hova melyiket használjuk? Mindezt megtudhatjuk a cikkből.

 

A cipzárak felosztása anyaguk szerint

Három különböző cipzárból lehet választani. Fogazott, fém és spirálcipzárak.  

 

 

 

 

A fém cipzárak jó minőségűek. Nagyon megbízhatóak, hosszú élettartamúak. Nem igényel különösebb törődést, csak óvatosan kell használni, hogy ne akadjon be. Felvarrható nadrágra, sportfelsőre, pólóra vagy kisebb táskára, pénztárcára. A cipőgyártásban is használják.   

 

A fogazott cipzár műanyagból készült. Ha jól fel van varrva, óvatosan használják, hosszú életű lesz. Nagyon könnyen kicserélhatő. Ruhákba, szoknyákba vagy dzsekikbe varrható. Sportruhákba és munkaruhákba is használható. 

 

A spirálcipzáár két vékony műanyag spirálból áll, melyek textil anyagba vannak bedolgozva. Minden tekerés egy cipzárfognak felel meg. Gyakran folyóméterben is kapható, kívánt méretre nyírható. Javasoljuk szoknyákba, zsebekre, sportfelsőkbe, ruhákba vagy ágyneműbe varrni. 

 

 

FIGYELEM! A cipzárat mindig zárják össze, mielőtt a ruhadarabot mosni kezdik. Oka? Meghosszabbítja a cipzár élettartamát  és a fogak nem akadnak bele semmilyen anyagba.   

 

 

Cipzárfélék

A cipzárat mindig a célnak megfelelően választjuk ki. Nadrágokba nem bonthatót, kabátba bonthatót varrunk. A folyóméterben levő cipzár előnye, hogy pontos méretre tudjuk nyírni. 

 

 

BONTATÓK
NEM BONTHATÓK
FOLYÓMÉTER

 

 

 

A cipzár teljesen szétnyitható két részre. Használata: dzsekikbe, hálózsákokba, lecipzározható nadrágszárakba.  

 

A cipzár két oldala az alján egymáshoz van rögzítve. Használata: zsebekre, hátizsákokra.  
 

 

A folyóméterben levő cipzár kiválóan használható akkor, amikor hosszú cipzárra van szükségünk. Használata: sátrak, hálózsákok, síléctokok, bőröndök, táskák varrásánál. 

 

Tudták, hogy...

...a cipzárokat aretáció szerint is megkülönböztetjük: autolock, pinlock és non-lock? Az autolock automatikus fékkel rendelkezik, mely megakadályozza a cipzár lecsúszását. A pinlock cipzáron hurkok vannak, melyek megakadályozzák a lecsúszást.  A non-lock cipzár futója fék nélküli. Táskák, sátrak, ágyhuzatok varrására alkalmas.  

 

 

 

 

ÖTLET! Mit tegyünk a beakadt cipzárral? Használjunk egyszerű ceruzát, mellyel egyszerűen satírozzuk végig a cipzárat.  

 

 

Speciális cipzárfajták

 

 

SZIVÁRVÁNYOS
SÁTORCIPZÁR
KÖVES
VÍZHATLAN

 

 

 

 • fogazott
 • bontható
 • szivárványos hatással
 

 

 • réz
 • kétoldalas futó
 • bontható
 • rozsdamentes
 • hosszú

 

 

 • fogazott
 • nem bontható
 • dísz
 

 

 • spirál
 • nem bontható
 • vízhatlan

 

 

 

Kiegészítők cipzárhoz

 

A cipzárak fém futókkal zárhatók, melyek különböző színekben és formában kaphatók.  

A futókon felhúzó fülek vannak. Egyben díszítő szerepe is lehet.  

A cipzárvégződés a cipzár alsó végét zárja le. 

A cpirálcipzárra a futó segédeszközzel húzhatjuk fel.

Ha rejtett cipzárat varrnak fel, tegyék ezt univerzális varrógéptalppal, mely a felvarrásnál megfogja a cipzárat és a helyén tartja. 

A cipzár végére, főleg a táskáknál, cipzárvégződést használhatnak. Ez alá bújtatható a cipzár vége és alulról rácsavarozható.  

 

Diszkúzió:

Hozzászólásokat csak bejelentkezett felhasználók rakhatnak be.
karty karty karty PayU
FacebookPinterestTwitterInstagram
Az üzleti forgalomról szóló törvény értelmében az eladó köteles a vásárlónak számlát kiállítani. A forgalmat köteles regisztrálni az adóhatáságnal online, technikai probléma esetében legkésőbb 48 óráig az eladást követően.

© Stoklasa textilní galanterie s.r.o. 2020.
A szükséges funkciók eléréséhez ez a weboldal cookie-kat használ. További használatával egyetért. További információk. Értem.