Cég, társaság, egyéni vállalkozó, állami intézmény, vagy iskola, és szeretne Nagyker Áron vásárolni? Regisztrálj most
www.stoklasa.hu
Stoklasa Rövidáru - nagykereskedés
Průmyslová 13, 747 23 Bolatice
tel: 228 229 395, email: eshop@stoklasa.hu

Az év színe 2023 - optimista Viva Magenta

4.1.2023 | | Megtekintve 11243x
Ismerjék meg a 2023-as év színét! A Viva Magenta lenyűgöző.
A Pantone Color Institut a 2023-as év színeként a Viva Magenta elnevezésű színt választotta. Nézzük, melyik az a szín, amely ebben az évben meghatározója lesz a kereskedői szférának. 

Zdroj: pantone.com

 

Pantone 18-1750 Viva Magenta merész, erős és megerősítő. A rózsaszín, piros és fukszia árnyalatai elegyednek benne.

A Pantone Color szerint " segíti a gátak nélküli kísérletező kedvet és az önkifejezést". A Pantonet a szín természetessége és kifejező, feltűnő színe fogta meg, mely első látásra megnyugtatóan hat. 

A Viva Magenta szín - merész és lüktető

Különlegessége, hogy örömet és optimizmust sugároz. A Magenta szín létrehozását a természet inspirálta, pontosabban a kármin festék, melyet bíbortetűből nyernek. Tudták, hogy ez az egyik legrégebbi és legértékesebb festék?  

  

 

Hogyan választják ki az év színét?

Az év színét mindig az előző év decemberében jelentik be. Az Institut PANTONE színszakértői minden évben beutazzák a világot és keresik az új irányokat, melyek befolyásolják a divatot, szórakoztatóipart, filmvilágot és az életstílust. A kiválasztott színnek ezért mindig a társadalom aktuális hangulatát kell visszatükröznie. Új ötleteket hoz az új technológia, az anyagok, vagy az aktuálisan soron következő sport világesemények.   

Színtörténet

A Pantone színskála 1963-ban jött létre, jelenleg a legnagyobb nemzetközi színkatalógus. A számozásnak köszönhetően a divattervezők, grafikusok biztosan tudják, hogy az általuk javasolt szín pontosan egyezik a végtermék színével.   

PANTONE Az év színe a 2000-es évtől létezik – nézzék meg, mely színek kerültek fel eddig a listára:

Hogyan alkalmazzuk az év színét a mindennapi életünkben?

Gyűjtsenek ötleteket, legyenek merészek és tanulják meg viselni a színeket. Mivel nagyon kifejező szín, ezért elég, ha egy-egy kiegészítővel, apró részletekkel frissítik ruhatárukat vagy lakásukat - pl. egy kifejező bross vagy új táska. 

 

     

 

    

 

 

A Pantone az év színéhez mindig felsorakoztat néhány semleges színt is, melyekkel kiválóan kombinálható. Ilyen például a szürkés árnyalat.  

 

 

  

 

 

Diszkúzió:

Hozzászólásokat csak bejelentkezett felhasználók rakhatnak be.
karty karty karty PayU Google Pay, Apple Pay
Facebook Pinterest Instagram
© Stoklasa textilní galanterie s.r.o. 2024.