Cég, társaság, egyéni vállalkozó, állami intézmény, vagy iskola, és szeretne Nagyker Áron vásárolni? Regisztrálj most
www.stoklasa.hu
Stoklasa Rövidáru - nagykereskedés
Průmyslová 13, 747 23 Bolatice
tel: 228 229 395, email: eshop@stoklasa.hu

Horgolás - ötletek és inspirációk

26.8.2019 | | Megtekintve 24290x
A horgolás újra divattá vált. Az ügyes kezűek számára ötleteket, tippeket készítettünk.

 

 

A kézimunka jó hatással van a lelki egészségünkre, megnyugtat és kiegyensúlyozottabbá tesz. A kutatások szerint az öregkori demenciótól is véd. A kézimunkázás nemcsak női időtöltés, Russel Crowe színész is szívesen kézimunkázik. Lucie Bílá például szeret horgolni.

Szinte bármit lehet horgolni - ruhát, papucsot, játékot, táskát, takarót, terítőt, szőnyeget, menyasszonyi esernyőt, álomfogót, függönyt, gyermekcipőt, mobiltokot, virágkaspót, kosarat, ......

 

 

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fonalat?

 

Különböző fajtájú fonalak léteznek, minden más típusú darab készítésére való.

Horgolás előtt ezért fontos néhány kérdést tisztázni:

Mit szeretnék készíteni a fonalból?
Mennyi lesz a fonalszükséglet?
Mire és milyen gyakran fogjuk a készítendő tárgyat használni?
Ki számára készül a tárgy?
Hogyan fogjuk tisztítani a tárgyat?

 

 

Legvékonyabb fonal

(Sněhurka, Perlovka, Lily, Kordonet) - csipkék, terítők, függönyökhorgolására, vertcsipke készítésére is alkalmas. Javasoljuk a kész terméket keményíteni.

Pamut fonalak

(Camila, Limone) – klasszikus szövött (tekert) fonal, nem elasztikus. A kezdők számára javasoljuk a láncos fonalak használatát, melyek üreges zsinórból készülnek, mivel ezek rugalmasabbak. Ez a fonal gépi mosással is tisztítható, kicsit lassabban szárad. Kellemes tapintású, alkalmas gyermekholmi készítésére vagy érzékeny bőrűek számára is.

SLÁGER: nagyon kedveltté vált a nyári öltözék horgolása, pólók, toppok, ruhák.

Akrill fonal

(Waltz, Tulip) - kiváló hőtartó tulajdonságuk van, ezért téli ruházat és gyermekruházat készítésére alkalmas. Gyapjúfonal helyett is használják. Az akrill puha, rugalmas, nem bolyhozódik. A belőle készült darabok melegek, nem mennek össze és könnyen moshatók.

Zsenília

(Dolce Maxi, Arabela, Bambi) – nem alkalmas bonyolultabb minták készítésére, mivel elvesztheti a szellős struktúráját a minta által. A hosszabb bolyhok miatt nehezebben lehet vele dolgozni. Leginkább meleg öltözékek és lakberendezési tárgyak készítésére alkalmas. Gyermekjátékok, sapkák, takarók vagy gyerekcipők készíthetők belőle.

Spagettifonal

(Spagitolli, Ribbon) enyhén rugalmas. Nagyméretű darabok horgolására alkalmas, pl. takarók, kosarak, szőnyegek, táskák, sálak, párnahuzatok. Kellemes tapintású. Javasoljuk olyan táskák készítésére is, melyeknek az alját meg kell erősíteni.

 

Hogyan válasszunk horgolótűt?

 

A horgolótű mérete mindig fel van tüntetve a fonal borítóján.

A tűméretet számozással adják meg - a legkisebb számú horgolótű a leggyengébb, a legnagyobb számú pedig a legvastagabb fonalak horgolására való.

 

 

Választhatnak fém, szilikon vagy ergonomikus fogantyúk közül. A horgolótűk készletben vagy szólóban kaphatók. Sötétebb fonalakhoz vagy rosszul megvilágított helyiségekben bizonyára értékelni fogják a megvilágított horgolótűt.

 

 

 

ÉRDEKESSÉG: A gyermekbarát pamutfonalból önkéntesek polipokat horgolnak a neonatológiai központ számára, ahol a koraszülött gyermekeken segítenek. Kísérletek bizonyítják, hogy a polipcsápok a babákat a köldökzsinórra emlékeztetik. Ha a kezecskéjükkel megfogják a csápokat, nem nyúlnak a szonda vagy az inkubátorban levő zsinórok után. Biztonságérzetet ad a babák számára, így segítik a fejlődésüket.

 

Ötletek

(a fonalak használatáról szóló információkért kattintsanak a fényképre)

 

sa

 

 

 

Fényképes útmutató horgolt táska készítéséhez

(a teljes használati utasítást a képre kattintva találják meg)

 

 

Diszkúzió:

Hozzászólásokat csak bejelentkezett felhasználók rakhatnak be.
karty karty karty PayU
Facebook Pinterest Instagram
© Stoklasa textilní galanterie s.r.o. 2024.